Відповідаємо на питання — ч.2

Нещодавно ми відповіли на кілька запитань, що надійшли до нас завдяки опитуванню голів сільрад. Та після виходу першої статті ми все ще отримуємо нові та цікаві питання — тож Дмитро Гончар продовжує консультувати Вас. Прочитайте, що з цього вийшло — можливо, сьогодні Ви відшукаєте відповідь на своє питання!

 

Потрібна інформація про взяття на баланс безхозних будинків та будівель

Щоб взяти на баланс безхозний будинок чи будівлю, потрібно:

  • звернутись до LexStatus чи іншого БТІ, щоб провести технічну інвентаризацію та отримати технічний паспорт;
  • звернутись до районного органу приватизації та оформити документи.

 

Чи можна землю господарського двору (частину) надавати для ОСГ громадянам? (документів на оформлення комунальної власності немає)

Згідно до ст. 118 Земельного кодексу України, якщо ділянки затверджені генеральним планом населеного пункту, їх можна виділяти для ОСГ.

 

Чи може сільська рада видати довідку про те, що гр. …. не використав право на приватизацію житлового фонду на території ради?

Так, звісно може. Зверніться до голови сільради або секретаря, він розповість про строки та необхідні документи для видачі довідки. Головне, щоб у архівах була відповідна інформація.

В зв’язку з об’єднанням громад, найближчим часом деякі сільські ради буде ліквідовано. Якщо це стосується Вашого села, рекомендуємо отримати довідку до об’єднання — після цього доведеться їхати до громади і очікувати довідку тиждень чи два.

 

Питання приватизації житлових будинків, які знаходяться в комунальній власності громади

На жаль, це питання не в компетенції LexStatus. Щоб отримати відповідь, радимо Вам звернутись до районної у області адміністрації.

 

Питання щодо об’єднання громад

Об’єднання громад — питання складне та багатогранне. Не зовсім зрозуміло, яка саме інформація цікавить Вас стосовно цього процесу. Тож ми ще раз наголосимо на аспекті, важливому для голів сільрад.

Все більше сільських рад закриваються, передаючи архіви документів до новоспечених громад. Згодом у громадах почнеться процес упорядковування або оцифрування цих архівів. Ця процедура займе немало часу і значно ускладнить отримання різного роду довідок для мешканців сіл.

Сповістіть мешканців села про об’єднання!  Ви ще можете особисто надати кожному з них довідки з погосподарських книг та допомогти їм оформити документи на право власності будинком та землею.

Якщо Вас цікавлять інші аспекти питання щодо об’єднання громад — телефонуйте, я завжди готовий відповісти на будь-яке з Ваших запитань.

 

Як оформити документи на будинок що перейшов у спадок від прабабусі, зараз документів на нього немає

Скоріше за все, будинок Вашої прабабусі збудовано до 5 серпня 1992 р., тож Ви можете отримати документи на право власності за спрощеною процедурою. Для цього достатньо отримати технічний паспорт (зверніться за ним до LexStatus чи іншого БТІ) та довідку від сільського голови з погосподарської книги, де буде вказано точну дату зведення будинку.

Ці документи потрібно надати реєстратору, що знаходиться у Вас у селі чи в районі — і він видасть документи на право власності житлом.

 

Ми продовжуємо знаходити у формі для запитань приємні для нас відгуки та пропозиції щодо матеріалу:

Доброго дня. Нам важлива будь-яка інформація, що стосується сільської місцевості. Вдячні за співпрацю!

 

Деякі з відписувачів також діляться контактами та розповідають, хто саме давав відповідь на питання:

Пане Гончар, на ваші запитання відповідав Гончарук Сергій Володимирович — магістр державного управління!

Дякую за опитування! Новий номер ********  сільської ради — 063********

 

Ми раді чути, що наше опитування дало таку кількість результатів та відгуків про нашу роботу. Компанія LexStatus та безпосередньо Дмитро Гончар дякує кожному, хто знайшов час відповісти на наші запитання!

А робота з надання інформації для сільрад не зупиняється — ми продовжимо збирати та надсилати Вам корисні листи, статті та відео з тем, що найбільш цікаві для Вас.

До речі, якщо Ви ще не бачили опитування, але хотіли б його пройти, у Вас ще є шанс — тисніть сюди та відповідайте на питання.

 

Кожне ваше питання — індивідуальне.

На жаль, ми не знаємо деталей ситуації — тож не можемо дати більш точної відповіді. Якщо Ви — автор одного з питань, на яке немає відповіді у цій статті, або ж просто маєте будь-яке запитання до нас — телефонуйте за номером (067) 279-89-31.

Отримайте безкоштовну юридичну консультацію прямо зараз!

Нет комментариев

Оставить комментарий