Порядок та механізм “будівельної амністії” – роз’яснення

Це найочікуваніша новина цього літа, що стосується законодавчого регулювання будівельного сектору. Ми отримали багато запитань від вас, щодо механізму та порядку легалізації згідно із законом №3969. Ми також з нетерпінням чекали роз’яснень від офіційних джерел про те, яким чином і за якими правилами буде відбуватись процедура, і ось вони є. Але зазначимо, що документ поки що не опубліковано для загалу (станом на 05.09.2018, 16:00). Новий порядок та можливість узаконити нерухомість за “будівельною амністією” – крок назустріч народу від органів влади. Давайте розглянемо, що нам приготували зміни.

 

Можна легалізувати такі об’єкти:

  • індивідуальні житлові будинки, садові та дачні будинки, площа яких не перевищує 300 м2;
  • господарські будівлі і споруди, площа яких не перевищує 300 м2, що збудовані від 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року;
  • будівлі та споруди, що мають сільськогосподарське призначення, та збудовані до 12 березня 2011 року.

Відтепер ці об’єкти можна легалізувати, варто лише звернутись до ДАБІ. Порядок був розроблений Міністерством регіонального розвитку спільно з Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

 

Відповідно до Порядку до органу ДАБІ необхідно надати такі документи:

  • Заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта.
  • Заповнену Декларацію.
  • Звіт про проведення технічного обстеження (в кожному випадку обговорюється індивідуально).
  • Правовстановлюючий документ (копія), що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якому зведено будівлю.
  • Техпаспорт (копія).

Протягом 10 робочих днів об’єкт буде прийнято в експлуатацію. Процедура узаконення – безкоштовна.

 

Важливо! Звіт про проведення технічного обстеження повинен виконувати спеціаліст, що має сертифікат інженера технічного нагляду! В штаті нашої компанії є даний експерт.

 

 

Законне володіння нерухомістю надасть можливість власникам продати її, передати в спадок, віддати в аренду, підводити комунікації – тобто, повноцінно розпоряджатись своїм майном. А для узаконення, як зазначив на своїй офіційній сторінці Генадій Зубко – Віце прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ – “Головне, щоб збудований об’єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію”.

 

Якщо Вам потрібна допомога для проведення даної процедури, чи Вам не вистачає певних документів, охоче допоможемо у вирішенні цих питань. Адже, LexStatus – завжди з Вами! Для консультацій звертайтесь за номером (067) 506-07-07.

Узаконити самовільне будівництво по будівельній амністії

Вартість: розраховується індивідуально

Нет комментариев

Оставить комментарий