Отримати документи на право власності — просто

Про спрощену процедуру реєстрації прав власності

Кожен власник будинку повинен мати документи на своє житло. Та багатьом мешканцям села процедура реєстрації прав власності видається надто складною. Тому майже в кожному селі можна знайти будинки, які змінили вже не одне покоління власників — але й досі не мають оформленої належним чином документації.

При цьому, згідно з законодавством України, будинки без документів на право власності фактично не мають власника. Саме тому таке житло не можна продати чи подарувати, оформити на нього субсидію, підключити газ і т.д.

Сьогодні експерти LexStatus хочуть запевнити Вас — отримати документи на право власності елементарно, якщо будинок зведено до 5 серпня 1992 р. та знаходиться у сільській місцевості. Чому так? Розповімо далі.

 

 

Спрощення процедури реєстрації

В серпні 2014 року Верховна Рада прийняла Закон, який значно спростив процедуру отримання документів на право власності для сільських жителів. Згідно з цим законом, власники усіх будинків, що зведено до 5 серпня 1992 р. у сільській місцевості, можуть зареєструвати право власності за спрощеною процедурою.
Аби отримати документи на право власності, власнику потрібно:

  • оформити технічний паспорт;
  • отримати у сільського голови витяг з погосподарської книги, в якому буде вказано дату завершення будівництва.

Якщо власник будинку не має права на землю, на якій знаходиться житло, потрібно також запросити рішення відповідної сільської ради про надання земельної ділянки у користування.

Все! Цих документів достатньо, щоб подати заяву до реєстраційної служби та отримати документи на право власності житлом.

 

 

Де отримати технічний паспорт

В рамках програми “Обличчям до села” компанія LexStatus вже більше року допомагає оформити документи на право власності житлом мешканцям села. Наші техніки приїздять до будь-якого населеного пункту України та масово проводять технічну інвентаризацію для усіх бажаючих. Вже через 2-3 дні мешканці села отримують новенькі технічні паспорти, і лише тоді сплачують цю послугу.

Якщо у Вас чи у Вашому населеному пункті є будинки без документів про право власності, звертайтесь! Наші техніки якомога швидше завітають до Вашого села, допоможуть оформити усі документи та нададуть сільському голові копії усіх технічних паспортів для архіву.

Телефонуйте вже зараз за номером (067) 279-89-31 або залиште свої контакти у формі нижче. Нехай усі будинки по закону належать своїм власникам!

3 комментария

  • Ніна Андріївна 05.09.2017 на14:10

    Скільки коштує послуга виїзду та виготовлення технічного паспорта на домоволодіння

    Ответить
    • LexStatus 05.09.2017 на15:32

      Добрий день! Вартість виготовлення технічного паспорту на будинок залежить від площі та зазвичай становить від 500 грн.
      При розрахунку вартості послуги мають враховуватися місцезнаходження об’єкта та інші фактори. Тому точний розрахунок вартості можливо привести лише індивідуально.
      Для розрахунку вартості та консультації телефонуйте будь ласка за номером (067) 279-89-31
      Відповімо на всі Ваші питання.

      Ответить
  • Анастасія 07.01.2021 на21:52

    Вітаю. Що робити, якщо технічний паспорт є, а свідоцтва немає? Які документи потрібні для отримання свідоцтва?

    Ответить

Оставить комментарий