Відповідаємо на питання — ч.1

Завжди приємно робити те, що корисно для інших. Аби дізнатися, чи корисні для вас наші листи, минулого тижня ми надіслали вам опитування. І його результат ще раз довів — ми на вірному шляху.

Окрім результатів опитування, ми також отримали від вас багато запитань. Всі вони цікаві та індивідуальні, але не всі, на жаль, стосуються нашої діяльності. Тож ми вибрали запитання, з якими можемо допомогти — і попросили Дмитра Гончара детально відповісти на них. Читайте, що з цього вийшло та шукайте відповідь на своє запитання!

 

Як отримати спадок, якщо договір купівлі-продажу оформлено на померлу людину?

Необхідно звернутись до районного або міського нотаріуса (залежить від розташування об’єкта нерухомого майна та від прописки спадкоємця), аби відкрити спадковий розділ в реєстрі речових прав на нерухоме майно, а в подальшому отримати спадок.

 

Як оформити права власності на будинок, якщо людина купила будинок без правоустановчих документів? Як оформити права власності на будинок, коли він був збудований самостійно господарем цієї будівлі?

В обох випадках перший крок — визначити рік зведення будинку. Якщо він збудований до 05.08.1992 р., то документи на право власності можна отримати за спрощеною процедурою.
У випадку, якщо будинок збудовано пізніше, потрібно повноцінно ввести будинок в експлуатацію. Для цього слід отримати такі документи:

  • будівельний паспорт;
  • декларацію про початок будівельних робіт;
  • технічний паспорт;
  • декларацію про закінчення будівельних робіт;
  • присвоїти будинку поштову адресу;
  • оформити право власності на будинок.

 

Чи можна приватизувати земельну ділянку, якщо в сільській раді немає генерального плану села?

Без генерального плана населеного пункту приватизувати земельну ділянку неможливо.

 

Питання щодо введення в межі села землі, які є на даний час за межами.

Аби ввести в межі села землю, потрібно внести зміни у генеральний план села.

 

В минулому році людина оформила спадщину. В податковій задекларувала доходи в 2017 році. Їй слід сплатити податки в податкову до 01.09.2017 року. Чи можна згідно чинного законодавства на даний час скасувати через суд оподаткування, якщо ця людина є онукою померлої бабці.

Ні, бо закон не має зворотної сили. Слід сплатити податки в податкову до 01.09.2017 року.

 

Назвіть орієнтовну вартість ваших виконаних робіт по оформленню права власності на житлові будинки та земельні ділянки.

Виготовлення технічного паспорту БТІ — від 500 грн. Точна вартість залежить від місцерозташування, площі об’єкта, кількості будівель та споруд на земельній ділянці і т.д.

Виготовлення технічної документації на земельну ділянку, присвоєння кадастрового номера — від 700 грн. Точна вартість залежить від місцерозташування, площі і т.д.

Реєстрація права власності в реєстрі речових прав на нерухоме майно — від 200 грн. Точна вартість залежить від терміну виготовлення документів та кількості об’єктів нерухомого майна, яке необхідно зареєструвати.

 

Назвіть мінімальну кількість громадян для того, щоб ви змогли приїхати в нашу сільську раду.

Ми можемо приїхати до Вас, навіть якщо Вам потрібен технічний паспорт на один будинок. В цьому випадку Ви сплачуєте за виїзд техніків з обласного центру по тарифу 3 грн.\км.

Та в цілому усе залежить від кількості замовлень та відстані до села. Найчастіше нас запрошують у село, де наші послуги потрібні багатьом громадянам. У такому випадку ми значно знижуємо вартість або взагалі не беремо оплати за проїзд.

 

Окрім запитань, у відповідях на наше опитування ми знаходили і ось такі чудові відгуки:

Дякую Вам за те, що за вашої допомоги можна надати більш обґрунтовану та консультативну допомогу жителям нашого населеного пункту.

Щиро вдячна за співпрацю!

 

Як же приємно отримувати такі щирі слова! Величезне дякуємо кожному, хто знайшов 5 хвилин часу та взяв участь у нашому опитуванні. Знати, що наші листи допомагають — безцінно!

Ми продовжуємо отримувати відгуки та питання, і хочемо відповісти кожному з вас. Тож не пропустіть — зовсім скоро вийде друга частина відповідей на запитання.

 

Кожне ваше питання — індивідуальне.

На жаль, ми не знаємо деталей ситуації — тож не можемо дати більш точної відповіді. Якщо Ви — автор одного з питань, на яке немає відповіді у цій статті, або ж просто маєте будь-яке запитання до нас — телефонуйте за номером (067) 279-89-31.

Отримайте безкоштовну юридичну консультацію прямо зараз!

2 Коментарі

  • Ірина 29.08.2017 at 13:21

    Добрий день ! Скажіть будьласка чи можливо замовити детельний план на окрему земельну ділянку і скільки це буде коштувати якщо загальна площа 0,25 га

    Відповісти
    • LexStatus 29.08.2017 at 13:30

      Добрий день! Так, це можливо. Для відповіді з розрахунком вартості потрібен документ на земельну ділянку з кадастровим номером.
      Для детальної відповіді зателефонуйте будь ласка за номером (067) 279-89-31. Дамо відповідь на всі Ваші питання.

      Відповісти

Залишити коментар